Levering: 1-2 HVERDAGE|
Danmark: Fri fragt ved køb over DKK 299,-
|
Sverige: Fri fragt ved køb over DKK 499,-

Kanelbark knust 1 kg

Produktnr.: 4007
Kanelbark anvendes som et krydderi

  • Knust kanelbark
  • Anvendes som et krydderi

Anvendelse:. Anvendes som krydderi.

  • Vegansk
  • Vegetarisk

Der skelnes primært mellem to typer kanel: Kassia-kanel og Ceylon-kanel også kaldet Ægte kanel. Kumarinindholdet i Ceylon-kanel er langt lavere end i Kassia-kanel. Derfor bør du måske vælge Ceylon-kanel (Ægte kanel) frem for Kassia-kanel, hvis du skal bruge kanel i større mængder.

Ceylon-kanel kommer fra træet Cinnamomum verum og udvindes fra træets inderste bark. Ceylon-kanel har en kraftig, sød, varm og aromatisk smag og adskiller sig herved fra Cassia-kanel, som er mere mild og nøddeagtig i smagen. Ceylon-kanel stammer fra Sri Lanka, der tidligere hed Ceylon - deraf navnet. Ceylon-kanel dyrkes ikke nødvendigvis på Sri Lanka og Natur-Drogeriets Ceylon-kanelbark importeres fortrinsvis fra Madagaskar.

Kanel bliver i Vesten primært anvendt som krydderi til desserter, bagværk, søde sager og oven på risengrød, men kanel er også fortræffeligt i den øvrige madlavning sammen med bl.a. kød, fisk, grønsager, ris og bønner. Kanel er lækker i teblandinger og minder os ofte om den søde juletid.

De dekorative kanelstænger fremkommer, når inderbarken af træet soltørres, så barken ruller sig sammen ved tørring. Kanelstængerne bruges ofte i madlavning, hvor de koges sammen med bønner, ris, chiliretter og frugt eller i gløgg og te. I Indien er det udbredt at svitse et stykke kanel, hele nelliker og hele sorte peberkorn sammen med løg og ris.

Ingredienser

Kanel (Cinnamomum verum)

Andre har også set

Relaterede varer