Levering: 1-2 HVERDAGE|
Danmark: Fri fragt ved køb over DKK 299,-
|
Sverige: Fri fragt ved køb over DKK 499,-
19. juni 2019

En god nats søvn

af: Trine Kastbjerg Gode råd Kroppen

En god nats søvn kræver ingen stimulanser som alkohol, kaffe, sukker for tæt på sengetid. Rygning kan også forstyrre søvnen - især i søvnens begyndelse, hvilket kan skyldes, at mængden af nikotin i kroppen er højest her. Heller ikke alkohol inden sengetid er nogen god idé, selv om mange får fornemmelsen af, at en godnatbajer gør os mere søvnige. Problemet er, at alkoholens sløvende effekt kun er kortvarig, og selv om du falder hurtigere i søvn, vil du typisk vågne efter tre-fire timer og have svært ved at falde i søvn igen. Alkoholen forstyrrer kroppens søvnmønster og gør det desuden sværere at trænge ned i de dybe, vigtige søvnlag.

Derudover er påvirkning af kunstig belysning og elektroniske enheder ikke optimalt forud for en god nats søvn. Der udsendes lys i det synlige spektrum og indeholder lys ved en blå bølgelængde, som trigger vores hjerne til at tro, at det er dag. Mange studier peger på, at blåt lys om aftenen/natten forstyrrer hjernens naturlige vågen-/søvncyklus, som er altafgørende for en optimal kropsfunktion. Og derfor er det vigtigt at undgå blåt lys om aftenen og natten? Man kan selvfølgelig benyttes apps som ”Nightshift” – meeeeen man kunne jo også finde på noget andet at lave.

En god søvn får man hvis der er komplet mørke i det rum, vi sover i. Lys afbryder vores melatoninproduktion som netop dannes i mørke og er essentielt for den gode dybe søvn. Læg mobilen og andre lyskilder væk.

Kilde: naturligesovemidler.dk

Relaterede varer