Levering: 1-2 HVERDAGE|
Danmark: Fri fragt ved køb over DKK 299,-
|
Sverige: Fri fragt ved køb over DKK 499,-
28. januar 2020

Echinacea

af: Annette Rathcke Naturen

Rød Solhat (Echinacea purpurea L.) er en oplagt droge at trække frem her i den kolde, mørke tid. Den har nemlig en positiv og anerkendt egenskab i forhold til at styrke og stimulere immunsystemet, hvilket vi nyder godt af i vores gamle, virksomme klassikere, Urte-pensil.

Den smukke staude er meget populær og findes efterhånden i de fleste haver, hvor folk nyder godt af dens ydre, men plantens indre er endnu mere interessant.

Det siges, at det var de amerikanske indianere, der var de første til at opdage solhats gode egenskaber. Det skete ved at observere adfærden hos klapperslanger, der blev drillet og tirret. Indianerne kunne indimellem tirre slangerne, så de bed sig selv. Slanger, der var så uheldige, søgte straks mod de nærmeste solhatte, hvor de bed i stænglen for at suge saft. Efter en tid ville slangen søge ned i et hul, hvor en blev, til den følte sig frisk igen.

Især i Centraleuropa er solhat i dag en meget anvendt lægeplante, og der findes masser af europæisk forskning i solhattens aktive indholdsstoffer og gode egenskaber. Også danske forskere interesserer sig for solhat.

Echinacea kan anvendes til fremstilling af te, salver, tinkturer og kosttilskud

Relaterede varer