Levering: 1-2 HVERDAGE|
Danmark: Fri fragt ved køb over DKK 299,-
|
Sverige: Fri fragt ved køb over DKK 499,-
18. marts 2024

Overgangsalderen - en glidende overgang

af: Trine Kastbjerg Produktinformation Gode råd Kroppen

Overgangsalderen er uundgåelig og noget, der rammer os alle på et eller andet tidspunkt - og alligevel er den for mange et tabu.

Vi vil i denne artikel sætte fokus på kvindens overgangsalder, men der sker også ændringer hos manden i 40-50-års alderen - om end denne overgangsalder ikke helt kan sammenlignes med kvindens.

Ligesom puberteten er overgangsalderen en glidende overgang, som ikke begynder på ét tidspunkt. I puberteten går vi fra at være ikke-fertile til at kunne få børn. I overgangsalderen går vi fra at være fertile og fødedygtige til ikke længere at være i stand til at reproducere og blive gravide.

Hvad er kvindens overgangsalder?

Perioden omkring den sidste menstruationsblødning er overgangsalderen. I nogle år op til kan man begynde at opleve uregelmæssige menstruationer. Menopausen er tidspunktet for den sidste menstruation, og i Danmark er gennemsnitsalderen 52 år, når menopausen indtræffer.

I gennemsnit varer overgangsalderen omkring 4 år, men det kan svinge fra et par måneder og helt op til 10 år. I overgangsalderen begynder produktionen af østrogen og progesteron, som er de kvindelige kønshormoner, at dale. Der sker et naturligt ophør af modning og frigørelse af æg fra æggestokkene.

Det er forskelligt, hvordan overgangsalderen opleves. Det kan være alt fra intet ubehag til udfordrende gener, der kan påvirke hverdagen. Omkring en tredjedel af alle kvinder oplever at være påvirket i en eller anden udstrækning.

Mange kvinder påvirkes af hede- og svedeture, fordi kroppen bliver mere følsom over for ydre temperatursvingninger. Andre symptomer kan være søvnløshed, følelse af mangel på eller nedsat energi, irritabilitet og humørsvingninger.

Hvad kan du gøre?

Hos Natur-Drogeriet har vi flere produkter i funktionskategorien 'Overgangsalder'. Du kan dog supplere dine kosttilskud med forskellige aktiviteter for bedre velvære.

  • Meditation
  • Ophold i naturen med frisk luft
  • God søvn
  • Motion - gerne minimum 30 minutter dagligt
  • Samvær med andre

Bredt udvalg af produkter med ingredienser til overgangsalderen

Du kan som sagt også prøve kosttilskud med ingredienser nøje sammensat til overgangsalderen. Som navnet indikerer, er kosttilskud et supplement til kosten, som du kan tage, hvis du ønsker det. Kosttilskud bør ikke træde i stedet for en varieret kost. Hvis du tager medicin og vil supplere din kost med tilskud, bør du altid være i dialog med din læge.

Rødkløver er en af vores favoriturter, da den bidrager til en rolig overgangsalder ved at lette gener i forbindelse med overgangsalderen, fx hedestigninger, svedeture, rastløshed og irritabilitet. Du finder rødkløver i kapsler i vores sortiment - enten med 120 stk. eller 360 stk. i dåsen. du kan også finde tebreve med økologisk rødkløver-te.

En anden urt er salvie, som medvirker til at regulere sveddannelse og mindske ubehag i forbindelse med overgangsalderen. Vi har salvie i kapsler.

Agnus castus, som også kendes som vitex agnus castus, munkepeber og abrahamstrå, medvirker til at mindske gener og stabilisere hormonbalancen i forbindelse med overgangsalderen. Du kan i vores sortiment finde agnus castus i kapsler samt som dråber i flasker med hhv. 50 ml og 200 ml.

Det sidste produkt, der skal fremhæves i denne artikel, er Dong Queen kapsler. Det er en unik urteblanding med angelika, rødkløver, humle, salvie og B6-vitamin. B6-vitamin er med til at regulere hormonaktiviteten og rødkløver bidrager til en rolig overgangsalder og letter gener i forbindelse med denne.

Relaterede varer