Bukkehornsfrø, 250 g Øko
Bukkehornsfrø er et velkendt krydderi, som bruges enten rent eller i forskellige blandinger med andre krydderier. Den mest kendte blanding er karry, som findes i mange forskellige afskygninger.
- Velkendt krydderi, der giver en karryagtig smag til maden
- Kan anvendes både ind- og udvortes
Anvendelse:. ½-1 tsk indtages med væske til hvert hovedmåltid. Kan anvendes indvortes og udvortes. Ikke egnet til spiring.
Bukkehorn er en etårig, urteagtig plante, der har sin oprindelse i Vestasien. Frugterne er hornformede, smalle bælge med 10-20 frø i hver. Alle dele af planten lugter kraftigt krydret.
Friske skud og tørrede frø bruges som krydderi – enten rent eller i forskellige blandinger med andre krydderier. Bukkehornsfrø (Trigonella foenum-graecum) er en fast bestanddel af karry, der findes i mange forskellige afskygninger, især i Indien. Når bukkehorn bruges som krydderi, giver det en karryagtig smag.
Der er fundet bukkehornsfrø ved arkæologiske udgravning i Tel Halal i det nuværende Irak, og derved kan det konstateres, at bukkehorn er blevet anvendt af mennesker i mange tusind år.
Latin navn | Trigonella foenum-graecum |
---|
Økologiske bukkehornsfrø (Trigonella foenum-graecum)
Næringsindhold | pr. 100 g |
Energi |
1.529 kJ 363 kcal |
Fedt - heraf mættede fedtsyrer |
6,4 g 0,7 g |
Kulhydrat - heraf sukkerarter |
48 g 24 g |
Kostfibre | 10 g |
Protein | 23 g |
Salt | 0,18 g |