Bukkehornsfrø hele 1 kg
Bukkehornsfrø er et velkendt krydderi, som bruges enten rent eller i forskellige blandinger med andre krydderier. Den mest kendte blanding er karry, som findes i mange forskellige afskygninger.
- Velkendt krydderi, der giver en karryagtig smag til maden
- Kan anvendes både ind- og udvortes
- Ikke velegnet til spiring
Anvendelse:. ½-1 tsk. indtages med væske til hvert hovedmåltid. Kan også anvendes som krydderi efter formaling. Udvortes kan bukkehornsfrø bruges som f.eks. omslag. Ikke velegnet til spiring.
Bukkehorn er en etårig, urteagtig plante, der har sin oprindelse i Vestasien. Alle dele af planten lugter kraftigt krydret.
Friske skud og tørrede frø bruges som krydderi – enten rent eller i forskellige blandinger med andre krydderier. Bukkehornsfrø (Trigonella foenum-graecum) er en fast bestanddel af karry, der findes i mange forskellige afskygninger, især i Indien. Når bukkehorn bruges som krydderi, giver det en karryagtig smag.
Findes også i en økologisk udgave
Bukkehornsfrø (Trigonella foenum-graecum).
Næringsindhold | pr. 100 g |
Energi |
1.529 kJ 363kcal |
Fedt - heraf mættede fedtsyrer |
6,4 g 0,7 g |
Kulhydrat - heraf sukkerarter |
48 g 24 g |
Kostfibre |
10 g |
Protein | 23 g |
Salt | 0,18 g |