Kanel stødt 75 g Øko
Cassia-kanel anvendes som et krydderi
- Cassia-kanel er økologisk inderbark fra Cinnamomum Cassia træet
- Mild og nøddeagtig smag
- Anvendes som krydderi i madlavning og bagværk
Anvendelse:. Anvendes som krydderi.
Cassia-kanel er inderbark fra et træ i kanelfamilien ved navn Cinnamomum Cassia og bliver af nogle også kaldt for uægte kanel, i modsætning til den "ægte" Ceylon-kanel som kommer fra træet Cinnamomum Verum.
Cassia-kanel smager mildt og nøddeagtigt, mens Ceylon-kanel smager kraftigere og sødere. Trods Cassia-kanels uheldige kaldenavn er denne type kanel særdeles velegnet i marrokanske og mellemøstlige krydderiblandinger, hvor der ønskes en let kanelsmag, der ikke overdøver blandingens øvrige ingredienser.
Kanel bliver i Vesten primært anvendt som krydderi til desserter, bagværk, søde sager og oven på risengrød, men kanel er også fortræffeligt i den øvrige madlavning sammen med bl.a. kød, fisk, grønsager, ris og bønner.
Økologisk dyrket kanel (Cinnamomum burmannii).