Agar Agar 50 g Øko
Vegetabilsk gelatineerstatning fremstillet af udtræk fra alger.
- Kan anvendes i stedet for husblas
- Naturlig algeekstrakt
- Udvindes af tang
Anvendelse:. Bruges som gelerings- og fortykningsmiddel i fødevarer. 1 tsk. (2,5 g) rækker til ca. 750 ml væske. Koges i 2 min. under omrøring. Massen bliver fast ved afkøling. Prøv dig altid frem. Opbevares tørt og køligt.
Agar Agar pulver er vegetarisk gelatineerstatning, der er fremstillet af udtræk fra alger. Agar Agar er tilsætningsstoffet E406 og kan anvendes i stedet for husblas, der er animalsk.
Algerne, der bruges i Agar agar, er høstet i Spanien. Her er visse dyrkningsarealer klassificeret som ”bio-egnede” af myndighederne. De høstede alger analyseres af myndighederne, inden de godkendes som ”bio”. Algerne høstes i Atlanterhavet og Middelhavet.
Agar Agar er mere end blot en erstatning for animalsk gelatine. Det er en meget effektiv, naturlig algeekstrakt. E406 er et naturligt forekommende fortykningsmiddel og stabilisator, der udvindes af tang. Agar Agar er et tilladt tilsætningsstof i danske økologiske produkter.
Det var ved et tilfælde, at en japansk kok i 1660 opdagede den gelerende virkning ved tang - nærmere bestemt Agar Agar. Agar Agar udvindes af de røde tangtyper Gelidium og Gracilaria (Rhodophyceae-familien). Gelidium høstes ved Atlanterhavskysten i Marokko, Spanien, Portugal og Frankrig, mens Gracilaria kommer fra kysten i Chile, Sydkorea, Japan og Argentina.
Økologisk agar E406
Næringsdeklaration | pr. 100 g |
Energi |
700 kJ 175 kcal |
Fedt - heraf mættede fedtsyrer |
< 0,5 g 0 g |
Kulhydrat - heraf sukkerarter |
< 0,5 g < 0,5 g |
Kostfibre | 86 g |
Protein | < 0,5 g |
Salt | 0,5 g |