Agar Agar pulver 50 g
Vegetarisk gelatineerstatning fremstillet af udtræk fra alger.
- Kan anvendes i stedet for husblas
- Naturlig algeekstrakt
- Udvindes af tang
Anvendelse:. Bruges som gelerings- og fortykningsmiddel i fødevarer. 1 tsk. (2,5 g) rækker til ca. 750 ml væske. Koges i 2 min. under omrøring. Massen bliver fast ved afkøling. Prøv dig altid frem. Opbevares tørt og køligt
Agar Agar pulver er vegetarisk gelatineerstatning, der er fremstillet af udtræk fra alger. Agar Agar er tilsætningsstoffet E406 og kan anvendes i stedet for husblas, der er animalsk.
Agar Agar er mere end blot en erstatning for animalsk gelatine. Det er en meget effektiv, naturlig algeekstrakt. E406 er et naturligt forekommende fortykningsmiddel og stabilisator, der udvindes af tang.
Det var ved et tilfælde, at en japansk kok i 1660 opdagede den gelerende virkning ved tang - nærmere bestemt Agar Agar. Agar Agar udvindes af de røde tangtyper Gelidium og Gracilaria (Rhodophyceae-familien). Gelidium høstes ved Atlanterhavskysten i Marokko, Spanien, Portugal og Frankrig, mens Gracilaria kommer fra kysten i Chile, Sydkorea, Japan og Argentina.
Næringsdeklaration |
pr. 100 g |
Energi |
774 kJ 193 kcal |
Fedt - heraf mættede fedtsyrer |
0,5 g 0 g |
Kulhydrat - heraf sukkerarter |
3 g 0 g |
Kostfibre |
88 g |
Protein |
< 0,5 g |
Salt |
0,1 g |
Agar Agar, E406