Johannesbrød-Kernemel 100 g
Karobtræet dyrkes i landene omkring Middelhavet, og det er frøene derfra, der bruges til Johannesbrødkernemel, som kan bruges som stabilisator og fortykningsmiddel.
- Smagsneutralt binde- og fortykningsmiddel
- Kan anvendes til at jævne modermælkserstatning eller modermælk
- Kan benyttes til at gøre en dej blødere og mere elastisk
Anvendelse:. Til ca. 200 ml modermælkserstatning anvendes 1 g (½ teskefuld) johannesbrødkernemel: 1. Afmål den mængde vand, der skal bruges til modermælkserstatningen, og varm det i en gryde 2. Tag gryden fra varmen, når vandet koger 3. Pisk den afmålte mængde johannesbrødkernemel, som er opløst i lidt koldt vand, i det spilkogende vand 4. Afkøl jævningen til ca. 40 grader 5. Pisk modermælkserstatnings-pulveret ud i jævningen 6. Stil blandingen i køleskabet i flasker med låg
Johannesbrødkernemel er et smagsneutralt binde- og fortykningsmiddel. Det er et kulhydrat lavet af frø fra karobtræet (Ceratonia siliqua), der dyrkes i landene omkring Middelhavet, og frugterne har været spist siden oldtiden. Af frugtens frø kan udpresses mel, der blandet med vand let svulmer op og danner en klæbrig substans. Melet benyttes som stabilisator og fortykningsmiddel i fødevarer.
Johannesbrødkernemel kan blandt andet anvendes til at jævne modermælkserstatning eller modermælk. Måltidet bliver derved mere tyktflydende og vil derfor have vanskeligere ved at løbe tilbage til munden. I dej benyttes johannesbrødkernemel til at give en blødere og mere elastisk dej.
Johannesbrødkernemel (Ceratonia siliqua)