Levering: 1-2 HVERDAGE|
Danmark: Fri fragt ved køb over DKK 299,-
|
Sverige: Fri fragt ved køb over DKK 499,-

Johannesbrødkernemel 100 g Øko

Produktnr.: 40027

Karobtræet dyrkes i landene omkring Middelhavet, og det er frøene derfra, der bruges til Johannesbrødkernemel, som kan bruges som stabilisator og fortykningsmiddel.

  • Smagsneutralt binde- og fortykningsmiddel
  • Kan anvendes til at jævne modermælkserstatning eller modermælk
  • Kan benyttes til at gøre en dej blødere og mere elastisk

Anvendelse:. Gør supper og saucer tykkere og giver bedre konsistens til brød og kager fremstillet af glutenfri mel. Også særdeles velegnet til at gøre modermælkserstatning tykkere.

  • Økologisk
  • Vegansk
  • Vegetarisk

Johannesbrødkernemel er et smagsneutralt binde- og fortykningsmiddel. Det er et kulhydrat lavet af frø fra karobtræet (Ceratonia siliqua), der dyrkes i landene omkring Middelhavet, og frugterne har været spist siden oldtiden. Af frugtens frø kan udpresses mel, der blandet med vand let svulmer op og danner en klæbrig substans. Melet benyttes som stabilisator og fortykningsmiddel i fødevarer.

Johannesbrødkernemel kan blandt andet anvendes til at jævne modermælkserstatning eller modermælk. Måltidet bliver derved mere tyktflydende og vil derfor have vanskeligere ved at løbe tilbage til munden. I dej benyttes johannesbrødkernemel til at give en blødere og mere elastisk dej.

Opskrift - modermælkserstatning

Til ca. 200 ml modermælkserstatning anvendes 1 g (½ tsk.) johannesbrødkernemel:

1. Afmål den mængde vand, der skal bruges til modermælkserstatningen, og varm det i en gryde.
2. Tag gryden fra varmen, når vandet koger.
3. Opløs johannesbrødkernemelet i lidt koldt vand.
4. Pisk opløsningen i det spilkogende vand og afkøl til ca. 40˚C.
5. Pisk modermælkserstatningen ud i jævningen.
6. Stil blandingen i køleskabet i flasker med låg.

Ingredienser

Økologisk johannesbrødkernemel E410.

Andre har også set