Bukkehornsfrø pulver 100 g
Bukkehornsfrø er et velkendt krydderi, som bruges enten rent eller i forskellige blandinger med andre krydderier. Den mest kendte blanding er karry, som findes i mange forskellige afskygninger.
- Velkendt krydderi, der giver en karryagtig smag til maden
- Kan anvendes både ind- og udvortes
Anvendelse:. ½-1 tsk. indtages med væske til hvert hovedmåltid. Kan også anvendes som krydderi. Udvortes kan bukkehornsfrø bruges som f.eks. omslag. Opbevares tørt og ikke for varmt.
Bukkehorn er en plante, der bl.a. gror i Asien. Frugterne er hornformede, smalle bælge med frø i. Alle dele af planten lugter kraftigt krydret.
Friske skud og tørrede frø bruges som krydderi – enten rent eller i forskellige blandinger med andre krydderier. Bukkehornsfrø (Trigonella foenum-graecum) er en fast bestanddel af karry, der findes i mange forskellige afskygninger, især i Indien. Når bukkehorn bruges som krydderi, giver det en karryagtig smag.
Latin navn | Trigonella foenum-graecum |
---|
Pulveriserede bukkehornsfrø (Trigonella foenum-graecum).
Næringsindhold | pr. 100 g |
Energi |
1529 kJ 363 kcal |
Fedt - heraf mættede fedtsyrer |
6,4 g 0,7 g |
Kulhydrat - heraf sukkerarter |
48 g 24 g |
Kostfibre | 10 g |
Protein | 23 g |
Salt | 0,18 g |