Johannesbrød-Kernemel 100 g
Karobtræet dyrkes i landene omkring Middelhavet, og det er frøene derfra, der bruges til Johannesbrødkernemel, som kan bruges som stabilisator og fortykningsmiddel.
- Smagsneutralt binde- og fortykningsmiddel
- Kan anvendes til at jævne modermælkserstatning
- Kan benyttes til at gøre en dej blødere og mere elastisk
Anvendelse:. Til ca. 200 ml modermælkserstatning anvendes 1 g (½ teskefuld) johannesbrødkernemel: 1. Afmål den mængde vand, der skal bruges til modermælkserstatningen, og varm det i en gryde. 2. Tag gryden fra varmen, når vandet koger. 3. Opløs johannesbrødkernemelet i lidt koldt vand. 4. Pisk opløsningen i det spilkogende vand og afkøl til ca. 40˚C. 5. Pisk modermælkserstatningen ud i jævningen. 6. Stil blandingen i køleskabet i flasker med låg. Opbevar johannesbrødkernemelet tørt og ikke for varmt.
Johannesbrødkernemel er et smagsneutralt binde- og fortykningsmiddel (E410). Det er et kulhydrat lavet af frø fra karobtræet. Af frugtens frø kan udpresses mel, der blandet med vand let svulmer op og danner en klæbrig substans. Melet benyttes som stabilisator og fortykningsmiddel i fødevarer.
Johannesbrødkernemel kan blandt andet anvendes til at jævne modermælkserstatning eller modermælk. Måltidet bliver derved mere tyktflydende og vil derfor have vanskeligere ved at løbe tilbage til munden. I dej benyttes johannesbrødkernemel til at give en blødere og mere elastisk dej.
Johannesbrødkernemel E410.