Gærflager, 180 g
Mange veganere anvender gærflager som erstatning for ostesmag i madretter. Gærflagerne kan desuden bruges som krydderi og smagsgiver i forskellige madretter.
- Inaktive gærflager
- Kan anvendes som erstatning for ostesmag i madretter
Anvendelse:. Som erstatning for ostesmag i madretter. Opbevaring: Tørt og ikke for varmt.
De små flager af inaktivt gær kan bruges som krydderi og smagsgiver i sovs, brød, grød, tærte, tofumarinader og andre madretter. Den oste-lignende smag gør gærflagerne velegnede i retter, hvor der normalt vil indgå ost. Lav f.eks. en lækker ostesauce, som du kan bruge til pizza, lasagne, pasta og tærtefyld. Gærflager omtales også ofte som veganernes ostesmag.
Gærflager består af tørret og inaktiveret bagegær (Saccharomyces cerevisiae), der er dyrket på sukkerroemelasse. Flagerne har et højt indhold af protein og en dejlig ostelignende smag.
Gæren er inaktiv og kan ikke bruges som hævemiddel.
Vær opmærksom på, at produktets fylde (volumen) i bægeret kan variere fra parti til parti. Derfor vil vægten af en 1 spsk variere fra 2 til 5 g. Hver gang en bøtte med gærflager bliver rystet eller transporteret, vil gærflagerne blive mere komprimerede. Ved påfyldning fylder gærflagerne næsten hele emballagen, og derfor kan emballagen ikke være mindre, end den er.
Inaktivt gær (Saccharomyces cerevisiae).
Gæret er inaktivt og kan ikke bruges som hævemiddel. Gærer ikke i fordøjelsessystemet. Der bruges ikke nogen former for cerealier (kornprodukter) i produktionen af den gær, der danner basis for gærflagerne. Gæren dyrkes på melasse som sukkerkilde.
NB! Bemærk venligst, at produktets fylde (volumen) i bægeret kan variere fra parti til parti. Derfor vejer 1 spsk. varierende fra 2-5 g.
Næringsindhold | pr. 100 g |
Energi |
1.467 kJ 349 kcal |
Fedt - heraf mættede fedtsyrer |
5,0 g 1,0 g |
Kulhydrat - heraf sukkerarter |
19 g 1,0 g |
Kostfibre | 20 g |
Protein | 47 g |
Salt | 0,25 g |