Ipe-Roxo te 150 g
Ipe Roxo te smager nydeligt
- Solgt i Danmark siden 1976
- Brugt af brasilianske og argentiske indianere i århundreder
- Ipe roxo te af tørret inderbark fra Ipe roxo træ.
Anvendelse:. Mild te: 0,5-1 tsk. pr. liter kogende vand. Stærk te: 0,5-1 tsk. pr. kop kogende vand. Simrer 3-5 min., trækker ca. 15 min. og sies med tefilter. Drikkes varm eller kold - tilsæt honning og citron, hvis de ønskes. Opbevares tørt og ikke for varmt.
Ipe Roxo har været brugt i århundreder af callawaystammen i det gamle inkarige, af guaranis-, tupinambas-, quechua og ayanaraindianerne i Brasilien, Argentina, Bolivia, Paraguay osv. længe før spanierne kom til den nye verden, og bruges endnu den dag i dag. I Danmark har Ipe Roxo været solgt siden 1976.
Smag og udseende kan variere, da der anvendes både unge og ældre Ipe roxo træer.
Fås også som te med pebermyntesmag og som kapsler og dråber.
Latin navn | Tabebuia impetiginosa |
---|
Tørret, skåret inderbark af Ipe roxo træ (Tabebuia impetiginosa (Mart. ex DC.) Standl.)