Bukkehornsfrø knust 500 g
Bukkehornsfrø er et velkendt krydderi, som bruges enten rent eller i forskellige blandinger med andre krydderier.
- Velkendt krydderi, der giver en karryagtig smag til maden
- Kan anvendes både ind- og udvortes
Anvendelse:. ½-1 tsk. indtages med væske til hvert hovedmåltid. Kan også anvendes som krydderi. Udvortes kan bukkehornsfrø bruges som f.eks. omslag.
Bukkehorn (Trigonella foenum-graecum) er en etårig, urteagtig plante, der har sin oprindelse i Vestasien. Frugterne er hornformede, smalle bælge med 10-20 frø i hver. Alle dele af planten lugter kraftigt krydret.
Friske skud og tørrede frø bruges som krydderi – enten rent eller i forskellige blandinger med andre krydderier. Bukkehornsfrø er en fast bestanddel af karry, der findes i mange forskellige afskygninger, især i Indien. Når bukkehorn bruges som krydderi, giver det en karryagtig smag.
Fås også i en økologisk version
| Latin navn | Trigonella foenum-graecum | 
|---|
Pulveriserede bukkehornsfrø (Trigonella foenum-graecum).
| Næringsindhold | pr. 100 g | 
| Energi | 1.529 kJ 363 kcal | 
| Protein | 23 g | 
| Kulhydrat - heraf sukkerarter | 48 g 24 g | 
| Fedt - heraf mættede fedtsyrer | 6,4 g 0,7 g 
 | 
| Kostfibre | 10 g | 
| Salt | 0,18 g | 
 
     
                