Kommen hel 75 g Øko
- Økologisk
- Anvendes i bagværk
- Kan bruges som te
Anvendelse:. ½ -1 tsk. frø pr. kop kogende vand . Sies med tefilter. Trækketid: 5-10 min. Også velegnet som krydderi.
Kommen har siden Middelalderen været anvendt bl.a. som krydderurt, men vi kender typisk frøene, der oftest bruges i bagværk og ost. Kommen smager aromatisk og skarpt. Kommenolie anvendes bl.a. i dansk snaps.
Kommen er en skærmplante med findelte blade, der nærmest har trådformede afsnit. Den er toårig, og som et særlig godt kendetegn kan det nævnes, at stængelbladenes skeder er stærkt frynsede ved grunden. Ved modenhed deler frugterne sig i to 5-6 mm lange, gulbrune delfrugter. Delfrugterne er bueformede med glatte ribber hos kommen og ovale med ribber besat med skøre børster hos spidskommen.
Araberne brugte "frøene" som krydderi under navnet karauya, og heraf kommer caraway på engelsk. Engelske kogebøger anbefaler krydderiet så tidligt som i det 14. århundrede. Krydderiet er muligvis ført til Indien herfra. Delfrugterne indeholder æterisk olie med højt carvonindhold. Vi krydrer brød, ost, kød, agurkesalat (Mellemeuropa) og snaps med kommen.
Latin navn | Carum carvi |
---|
Økologiske kommenfrø (Carum carvi).