Malurt 130 g
Malurt egner sig godt til te og som smagsgiver i øl, snaps og bitter
- Bitter smag
- Anvendes til te
- Kan bruges til at krydre øl, snaps og bitter
Anvendelse:. ½-1 tsk. urter pr. kop kogende vand. Trækketid: 5-10 min. Sies med tefilter.
Malurt bruges bl.a. som smagsgiver i det nye nordiske køkken. Smagen er bitter, og derfor bruges malurt også til at krydre øl, snaps og bitter.
Navnet malurt er oprindeligt svensk og betyder møl-urt, og planten har siden tidernes morgen været anvendt til at skræmme kryb, kravl og andre insekter væk i urtehaven. Planten både dufter og smager kraftigt og besk.
Det latinske navn på have-malurt Artemisia absinthium kommer af et latinsk ord for bitter, og planten er da også en meget bitter urt, der bl.a. anvendes i absint og snaps. Gennem tiderne har malurt været brugt i vin og brændevin. Det er især blade og knopper, der er aromatiske og anvendes, og en enkelt gren i vin eller snaps i få dage giver en fin, bitter smag. Her fås pulveriseret malurt i kapsler.
Latin navn | Artemisia absinthium |
---|
Malurt (Artemisia absinthium)