Salvie 75 g
Salvie anvendes som krydderi og kan nydes som en urtete
- Anvendes som krydderi
- Kan bruges til urtete
- Skøn smag
Anvendelse:. ½-1 tsk. urter pr. kop kogende vand. Sies med tefilter. Trækketid: 5-10 min. Anvendes sparsomt 1-3 kopper dagligt. Også velegnet som krydderi. Bør ikke bruges af gravide.
Salvie vokser, ligesom oregano, timian og rosmarin, i Middelhavsområdet. Salvies stor udbredelse i dette område har indvirket på madtraditionerne, og den anvendes derfor i et væld af franske og italienske retter.
I den danske madtradition er salvie ofte blevet brugt i fed mad som pølser og flæskesteg, som fyld i fjerkræ, til sylte, blodpølse og ål, da salvie har en evne til at mindske den fede fornemmelse i munden.
Prøv f.eks. salvie i salater, gryderetter og tomatsauce, eller drys salviebladene over pastaretter eller stegte grønsager – det giver en skøn smag. Kan også bruges til urtete.
Latin navn | Salvia officinalis |
---|
Skårne salvieblade (Salvia officinalis).