Levering: 1-2 HVERDAGE|
Danmark: Fri fragt ved køb over DKK 299,-
|
Sverige: Fri fragt ved køb over DKK 499,-
31. oktober 2023

Tag hånd om dit immunsystem

af: Trine Kastbjerg Produktinformation Kroppen

Når efteråret for alvor sætter ind, begynder mange at tænke på at tage hånd om immunsystemet. Men faktisk kan du hele året rundt tænke på, hvad du kan gøre for dit immunsystem. Om sommeren får du fx D-vitamin fra solens UV-stråler, og D-vitamin medvirker til immunsystemets funktion.

Men hvad er det så, det dersens immunsystem?

Immunsystemet kaldes også for immunforsvaret, og det er kroppens forsvar. Dels består det af fysiske barrierer, fx huden og slimhinderne, og dels af millioner af fysiske blodlegemer inde i kroppen.

Selv om du ikke selv kan bestemme, hvad slimhinderne eller de hvide blodlegemer gør, kan du selv gøre noget. Hvis du ønsker det, kan du supplere kosten med et kosttilskud med indholdsstoffer til immunsystemet. Her har vi samlet nogle af de kosttilskud, som vi her hos Natur-Drogeriet har i kategorien Immunsystem.

A-, B-, C-, D-vitaminer

Som du måske ved, findes der mange vitaminer. Det er næringsstoffer, som kroppen ikke alene kan danne, og derfor må de tilføres gennem kosten eller kosttilskud.

Der findes både vand- og fedtopløselige vitaminer, og de fedtopløselige skal gerne indtages med et fedtholdigt måltid for at kunne omdannes.

A-vitamin er et fedtopløseligt vitamin, som du hos os finder i tabletter med 900 µg pr. tablet. A-vitamin bidrager til immunsystemets normale funktion.

B-vitaminerne er en gruppe af forskellige vitaminer, der alle er vandopløselige. Nogle af B-vitaminerne bidrager til immunsystemets normale funktion, fx B6- og B12-vitamin. Folsyre, som også kendes som B9-vitamin, medvirker ligeledes til dit immunsystems funktion.

Næste bogstav i vitaminrækken er C-vitamin, som - ligesom A- og B-vitamin - bidrager til immunsystemets normale funktion. C-vitamin er vandopløseligt, og hos Natur-Drogeriet kan du finde C-vitamin i disse produkter:

Det sidste vitamin, vi kommer ind på i denne artikel, er D-vitamin - et fedtopløseligt vitamin, som er svært at få tilstrækkeligt af gennem kosten. En god kilde til D-vitamin er solens UV-stråler, der får huden til selv at danne vitaminet.

D-vitamin medvirker til dit immunsystems funktion og er med til at vedligeholde knogler og tænder. Derudover medvirker D-vitamin til, at dine muskler fungerer normalt. Hos os kan du får D-vitamin med 35 µg og 85 µg pr. kapsel eller tablet.

Kosttilskud med urter

Hos Natur-Drogeriet er historien baseret på urter og plantedele - også kaldet droger. Derfor finder du også i vores sortiment en lang række kosttilskud med urter til immunsystemet. Her har vi samlet et udpluk til dig.

Fra det sydamerikanske ipe roxo-træ bruges inderbarken i Natur-Drogeriets Ipe Roxo-produkter. Ipe roxo bidrager til, at dit immunsystem fungerer normalt. Du kan blandt andet få Ipe Roxo dråber og Ipe Roxo kapsler.

Fællesnævneren for Urte-pensil-produkterne, Kiss Me, VirCil og Echinacea Complex er echinacea, også kendt som rød solhat, som bidrager til immunsystemets normale funktion.

Kiss Me er en del af Complx-serien, der er kendetegnet ved at kombinere urter med andre urter, vitaminer, mineraler og/eller aminosyrer. Udover echinacea finder du også olivenblade, lysin, zink, quercetin og selen i blandingen. Olivenblade, zink og selen bidrager til, at immunsystemet fungerer normalt.

Pulveriserede olivenblade findes også uden andre ingredienser som Olivir i Phyto-serien®.

De sidste to plantedele, vi kommer omkring i denne artikel, er to rødder; gurkemejerod og ingefærrod. Gurkemeje bidrager til at vedligeholde immunsystemets effektivitet og ingefær bidrager til kroppens normale immunsystem. Ingefær kapsler findes som en del af Phyto-serien, mens gurkemeje fås i flere produkter:

> Læs mere om 5 urter til immunsystemet i denne artikel

Mineraler

Vi afrunder artiklen med mineraler, som du kan få hos Natur-Drogeriet og som bidrager til immunsystemets funktion.

Selen og zink var vi omkring i forbindelse med Kiss Me, men du kan også købe begge mineraler hver for sig som kosttilskud. Begge mineraler medvirker til immunsystemets normale funktion.

Jern medvirker blandt andet til, at du føler dig mindre træt og udmattet, men medvirker også til immunsystemets normale funktion. Vores Jern tabletter indeholder 25 mg pr. stk.

Har du tabt pusten?

Vores tour de force gennem kosttilskud til immunsystemet har måske fået dig til at tabe pusten. Vi håber dog også, du er blevet lidt klogere på, hvad vi blandt andet har i vores sortiment.

Hvis du synes, det er mange forskellige urter, vitaminer og mineraler, du skal have fat i, kan vi også anbefale et multivitamin- og -mineralprodukt som fx Maximum. Her har vi samlet 13 vitaminer, 10 mineraler og ginseng G1000 i tabletformat, hvor den anbefalede daglige dosis er 1 tablet i forbindelse med et måltid.

Relaterede varer