Græskarsuppe med varmende krydderier og kokos
Efterår og vinter er sæson for græskar og er en stor del af Halloween-pynten. Græskar, Hokkaido eller Butternut, kan anvendes i utallige retter hvor en klassisk ret er græskarsuppen. Skrællede græskarstykker, befriet for kerner og kogt mør med bouillon og krydderier, blendes og smages til.
Du kan også bruge græskarstykkerne i smoothies, ovnbagte, stegt på panden, på grillen, i farsretter, bagværk og tærter. Det rå græskarkød smager også skønt i salat og er du til syltning, så græskar koges i sukkerlage og gemmes på glas og serveres som surt til kødretter eller ovenpå postej.
Græskar kan holde sig i flere uger, hvis er hele og opbevares tørt. Ved stuetemperatur er holdbarheden 2-4 uger og i køleskab op til 2 måneder.
Skær græskarkødet fri for skræl og kerner og frys ned, så har du til hele den kolde sæson.
Græskarsuppe med varmende krydderier og kokos
Til ca. 4 personer
Det skal du bruge
- Et hokkaidogræskar
- 2 store gulerødder
- En rød peber
- 2 løg
- 2 fed hvidløg
- 1 tsk. spidskommen
- 2 cm frisk ingefær eller ½ tsk. ingefærpulver
- Frisk chili eller ½ tsk. chili/cayenne peber
- 2 spsk. olivenolie til stegning
- Vand
- Grøntsags boullion-terning
- 1 dåse kokosmælk (400 ml)
- Salt og peber
Sådan gør du
- Vask hokkaidogræskar grundigt. Bevar skrællen på og skær den i tern
- Skyl de resterende grøntsager og skær også dem i tern
- Hak løg og hvidløg groft
- Steg alle grøntsagerne i olie i en stor gryde sammen med krydderierne i et par minutter
- Dæk grøntsagerne med ca. ⅔ vand (hellere for lidt end for meget)
- Lad vandet koge op sammen med en boullion-terning og lad det simre ved svag varme under låg i ca. 30 min eller til grøntsagerne er blevet møre
- Blend suppen med en stavblender direkte i gryden eller i blender
- Tilsæt kokosmælk og lad det varme langsomt op, så suppen ikke skiller
- Smag til med salt og peber
- Server med rugbrødscroutoner og evt. lidt grønt og/eller creme fraiche