Levering: 1-2 HVERDAGE|
Danmark: Fri fragt ved køb over DKK 299,-
|
Sverige: Fri fragt ved køb over DKK 499,-
17. december 2020

Kirsebærsauce

af: Marianne Honoré Desserter

6 personer

  • ½-1 vaniljestang
  • 3 spsk rørsukker eller andet sødestof som honning eller SteviaSød (husk at tilpasse mængde, da de søder forskelligt)
  • 2 dl appelsinjuice
  • 1 dl vand
  • 400 g kirsebær, udstenede
  • 1 tsk stivelse (majsstivelse, kartoffelmel eller agar agar)

Du kan efter smag og behag tilsætte kirsebærvin og portvin - 1 dl af hver.

Sådan gør du

  • Flæk vaniljestangen på langs, skrab kornene ud og fordel dem i rørsukker
  • Kom rørsukker med vanilje, appelsinjuice, vand og evt. kirsebærvin og portvin i en gryde
  • Kog det op og lad det simre i nogle minutter
  • Kom friske eller frosne kirsebær i gryden, kog op igen og lad det simre i 10 minutter
  • Rør stivelse ud i koldt vand og kom lidt i saucen ad gangen, indtil den får en let tyk konsistens efter ønske
  • Tag af varmen og gør klar til servering sammenmed den klassiske risalamande eller alternativet, chia a la mande

Alt efter tradition kan kirsebærsauce serveres kold eller varm. Du kan sagtens lave saucen dagen forinden og stille den koldt i en lufttæt beholder. Inden servering kan du koge den op, hvis det ønskes.

 

Relaterede varer