17. december 2020
Kirsebærsauce

6 personer
- ½-1 vaniljestang
- 3 spsk rørsukker eller andet sødestof som honning eller SteviaSød (husk at tilpasse mængde, da de søder forskelligt)
- 2 dl appelsinjuice
- 1 dl vand
- 400 g kirsebær, udstenede
- 1 tsk stivelse (majsstivelse, kartoffelmel eller agar agar)
Du kan efter smag og behag tilsætte kirsebærvin og portvin - 1 dl af hver.
Sådan gør du
- Flæk vaniljestangen på langs, skrab kornene ud og fordel dem i rørsukker
- Kom rørsukker med vanilje, appelsinjuice, vand og evt. kirsebærvin og portvin i en gryde
- Kog det op og lad det simre i nogle minutter
- Kom friske eller frosne kirsebær i gryden, kog op igen og lad det simre i 10 minutter
- Rør stivelse ud i koldt vand og kom lidt i saucen ad gangen, indtil den får en let tyk konsistens efter ønske
- Tag af varmen og gør klar til servering sammenmed den klassiske risalamande eller alternativet, chia a la mande
Alt efter tradition kan kirsebærsauce serveres kold eller varm. Du kan sagtens lave saucen dagen forinden og stille den koldt i en lufttæt beholder. Inden servering kan du koge den op, hvis det ønskes.