Levering: 1-2 HVERDAGE|
Danmark: Fri fragt ved køb over DKK 299,-
|
Sverige: Fri fragt ved køb over DKK 499,-

2009: H.K.H. Prins Henrik på besøg

I forsommeren 2009 modtog Natur-Drogeriet en henvendelse fra Hoffet: H.K.H. Prins Henrik ønskede at aflægge virksomheden et besøg. Prinsens interesse for urter og krydderier var velkendt, og desuden var han en ivrig forbruger at Natur-Drogeriets produkter.

Den røde løber blev rullet ud, flaget blev hejst og fredag den 10. juli 2009 rullede Krone 1 op foran hovedindgangen. En veloplagt prins og hans følge blev budt velkommen af de daværende ejere, Peer og Jonna Christiansen – og et pænt opbud af journalister og fotografer.

Med i prinsens følge var hans personlige træner, Gunnar Nielsen, som er uddannet i sportsmedicin, og delte prinsens interesse for naturlægemidler.

”Jeg har altid interesseret mig for naturlægemidler i form af urter,” fortalte Prins Henrik, som hos Natur-Drogeriet havde rig mulighed for at få mere viden om urter.

”Jeg synes, det er spændende at finde nye veje til helbred og sundhed,” fortsatte prinsen, som siden sin barndom havde været interesseret i urter. Han havde også selv urtehaver ved både Fredensborg Slot og Château de Cayx, mens han levede.

Iført korrekt påklædning med kittel, hårnet og skoovertræk blev Prins Henrik vist rundt af Peer Christiansen, som med vanlig entusiasme og humor fortalte om Natur-Drogeriet, helsebranchens udfordringer og ikke mindst alle de spændende urter. De enkelte produktionsrum er kun tilgængelige efter yderligere hygiejneforanstaltninger, så her måtte prinsen nøjes med et kig gennem en rude og en udførlig forklaring på produktionsprocessens forløb.

Prinsen viste stor interesse for både metoder og produkter – og han morede sig kongeligt, da Peer Christiansen snød pressen til at smage lidt tørrede cochenille-lus. Det er et insekt, der lever på kaktusser og blandt andet giver den røde farve i Campari.

”Jeg bruger det ofte i køkkenet,” grinede Prins Henrik, som retfærdigvis også selv tog et par lus på tungen. Lusene blev tidligere brugt til at give farve til læbestifter. De bruges nu til blandt andet plantefarve og snaps. Prinsen jokede med, at lusene ville live op, hvis de kom i vand. Herefter fik pressefolkene travlt med at pille lus ud af tænderne.

Prinsen blev længere på Natur-Drogeriet end de 90 minutter, som hoffet havde meddelt som afsat tid. En skøn dag, som siden udmøntede sig i årlige julehilsener fra H.K.H. Prins Henrik og signerede eksemplarer af hans bøger frem til prinsens død i 2018.