Levering: 1-2 HVERDAGE|
Danmark: Fri fragt ved køb over DKK 299,-
|
Sverige: Fri fragt ved køb over DKK 499,-
26. april 2024

Til dig der er gravid eller nybagt mor

af: Trine Kastbjerg

I Danmark er gennemsnitsalderen for førstegangsfødende 30 år, mens gennemsnitsalderen for samtlige fødende er 31,5 år. Det viser tal fra Danmarks Statistik fra 2023. Tallene viser også, at der fødes flest børn i juli og august (Kilde: Danmarks Statistik). Det kan tyde på, at når efterårets mørke overtager fra sensommeren, rykker vi tæt sammen.

Vi behøver ikke være med i soveværelset, men alligevel vil vi komme på bud på, hvilke af vores produkter, der er gode at kende til, hvis du tilhører en af disse grupper:

  • Planlægger graviditet
  • Er gravid
  • Er nybagt mor

Til dig, der planlægger graviditet

Fødevarestyrelsen og Sundhedsstyrelsen anbefaler, at du tager et tilskud af 400 μg folsyre, fra du planlægger graviditet og 12 uger ind i graviditeten. Folsyre kendes også som folinsyre, folat eller B9-vitamin. Vores tabletter med folsyre indeholder 400 μg pr. stk.

Folsyre understøtter vævenes vækst og udvikling under graviditet, og samtidig medvirker vitaminet også til dit immunsystems funktion samt til, at du føler dig mindre træt og udmattet.

Til dig, der er gravid

Sundhedsstyrelsen anbefaler, at du fortsætter med folsyre-tilskud de første 12 uger ind i graviditeten. Desuden anbefales tilskud af:

  • Jern
  • D-vitamin
  • Kalk

Fra graviditetsuge 10 anbefales 40-50 mg jern. I vores sortiment finder du Jern med 25 mg pr. tablet. Jern er et mineral, der medvirker til, at du føler dig mindre træt og udmattet. Derudover medvirker det også til dit immunsystems normale funktion og understøtter dannelse af røde blodlegemer og hæmoglobin, som er et protein i de røde blodlegemer. Jern bidrager til en normal ilttransport i kroppen. Det anbefales at indtage jern mellem måltiderne.

Måske ved du, at alle anbefales at indtage et tilskud af D-vitamin i vinterhalvåret. Gravide anbefales dog et tilskud af 10 μg D-vitamin dagligt gennem hele graviditeten - uanset hvornår på året det er. D-vitamin medvirker til immunsystemets funktion og er vigtig for kroppens optagelse, udnyttelse og omsætning af kalk samt for vedligeholdelse af normale knogler.

D-vitamin er et fedtopløseligt vitamin, og derfor skal det indtages sammen med måltider, der indeholder fedt, for at kunne blive optaget i kroppen. I vores sortiment finder du D-vitamin med enten 35 μg pr. tablet eller 85 μg pr. tablet.

Når du er gravid, anbefales det, at du tager 500 mg kalk - også kendt som calcium - dagligt gennem hele graviditeten. Kalk er det mineral, der er allermest af i kroppen, og det er en væsentlig "byggesten" til blandt andet knogler og tænder. Vi har flere produkter med kalk i vores sortiment:

Hvis du indtager mælk og andre mejeriprodukter svarende til 350-400 ml mælk om dagen, kan du undlade tilskud af kalk.

Til dig, der er nybagt mor

Til nybagte mødre har vi også produkter, der kan være gode at have stående. Det kan også være en idé at give som barselsgave, hvis du kender en nybagt mor.

For det første vil vi fremhæve vores ammete, som findes i både en pose med 125 g te og i breve, som er nemme at have med på farten i fx pusletasken sammen med alt det andet, man skal have med ud ad døren. Ammeteen er en velsmagende, let lakridsagtig urtete. Blandingen indeholder blandt andet anis og fennikelfrø, som understøtter produktionen af brystmælk, samt kommen, der understøtter amning.

Til ømme brystvorter og røde barnenumser - som kan følge med i den nye tilværelse som nybagt forælder - er vores E-vitamin salve god. Salven blødgør huden og kan også anvendes på andre sårbare områder på huden. Den er drøj i brug, og derfor behøver du ikke at bruge meget mere end svarende til en lille ært.

Vores økologiske og koldpressede mandelolie er god i badevandet til den lille ny og til tør hud hos moderen. Flasken er udstyret med pumpe, som gør det let at dosere olien. Kan også anvendes som makeupfjerner eller til massage.

Relaterede varer