Levering: 1-2 HVERDAGE|
Danmark: Fri fragt ved køb over DKK 299,-
|
Sverige: Fri fragt ved køb over DKK 499,-
3. februar 2021

Gærflager - meget mere end et vegansk alternativ

af: Trine Kastbjerg Produktinformation

"Veganernes ostesmag". Måske har du hørt den betegnelse, når det kommer til gærflager. Men de er meget mere end bare en erstatning for ost for veganerne.

Gærflager kan bruges som krydderi og smagsgiver i en lang række madretter – med og uden kød – for at tilføre den helt særlige umamismag. Ved at blande gærflagerne med andre krydderier, kan du frembringe de skønneste smagskombinationer.

Foruden den skønne smag, er gærflager også en kilde til protein. Pr. 100 g indeholder gærflagerne 46 g protein. Desuden får du 22 g kostfibre, 19 g kulhydrat og kun 4,2 g fedt pr. 100 g. Det er altså mindre fedtholdigt end langt de fleste oste.

Hvad er gærflager?

Men hvad er gærflager egentlig for en størrelse?

Gærflager produceres ved at dyrke den samme svamp, som bagegær også dyrkes på. Den hedder Saccharomyces cerevisiae, og den får sin næring fra sukkerroemelasse. Efter dyrkning varmebehandles gæret, og det bliver herved inaktivt. Det vil sige, at det ikke kan bruges som hævemiddel, som man kender fra bagegær.

Da der er tale om en dyrket svamp, som har fået sukkerroemelasse som næring, er der også tale om et glutenfrit produkt. Ovenikøbet er gærflagerne også allergenfrie, så du kan trygt servere madretter for familie, venner eller kollegaer, uden at tænke over eventuelle allergiske reaktioner.

Udseendet på gærflagerne kan for nogle minde om fiskefoder, da det netop er helt tynde flager. Modsat fiskefoder er farven meget lys – faktisk ligner flagerne til forveksling revet parmesanost.

Når du åbner en bøtte med gærflager for første gang, kan du måske fristes til at tro, den ikke er blevet fyldt helt op. Det bliver den dog ved påfyldning, men ved eksempelvis transport vil gærflagerne blive mere komprimerede og falde mere sammen i bøtten. Derfor kan emballagen ikke være mindre, end den er.

Hos Natur-Drogeriet kan du finde to typer gærflager:

Relaterede varer