Levering: 1-2 HVERDAGE|
Danmark: Fri fragt ved køb over DKK 299,-
|
Sverige: Fri fragt ved køb over DKK 499,-
30. marts 2020

Hvad betyder kompleksitet?

af: Annette Rathcke Produktinformation

Hver eneste plante indeholder mere end 100 forskellige aktive vand- og fedtopløselige indholdsstoffer - phytokemikalier – og hver eneste af dem har en funktion i planten. Nogle står for plantens farve, andre for smag, duft og konsistens. Nogle stoffer står for plantens forsvarssystem så den er beskyttet mod sygdom, skadedyr og miljømæssige udfordringer.

Alle disse forskellige stoffer og samspillet mellem dem betegner kompleksiteten, som vi hos Natur-Drogeriet vægter højt. Vores produkter designes - hvor det er muligt - med fuld kompleksitetssikring for at få hele plantens saft og kraft med. De mange indholdsstoffer arbejder sammen, forstærker og regulerer hinandens egenskaber på bedste vis. Naturen har en meget fin afstemt balance, og i vores optik skal denne kompleksitet bevares – selv når vi producerer vores produkter. Det er her, at vi adskiller os fra andre producenter.

Ekstrakter er et skridt væk fra naturen - men vi bruger dem alligevel

Vi arbejder også med ekstrakter, fordi de giver mulighed for et højt stabilt indhold af plantens mest kendte eller aktive indholdsstof. Ekstrakter er dog altid et skridt væk fra naturen, fordi man mister noget, alt efter hvilken form for ekstraktion man vælger.

Når vi for eksempel laver en kop urtete, anvender vi ekstraktion med vand, hvilket betyder, at vi kun får de vandopløselige stoffer med i vores te. Omvendt ville det være, hvis vi anvendte sprit, som kun får de fedtopløselige stoffer med. Så uanset hvilken form for ekstraktion man vælger, vil noget af plantens naturlige indhold af virkestoffer gå tabt. Og det vil vi gerne undgå.

Når vi anvender ekstrakter, tager vi altså et skridt tilbage mod naturen ved at tilsætte den hele plante, som ekstraktet er lavet fra. Derved sikrer vi både et højt stabilt indhold af plantens mest kendte eller aktive indholdsstof og samtidigt også den fulde kompleksitet af plantens indholdsstoffer og hele den synergistiske virkning, der i sidste ende fremmer effekten.