Levering: 1-2 HVERDAGE|
Danmark: Fri fragt ved køb over DKK 299,-
|
Sverige: Fri fragt ved køb over DKK 499,-
21. februar 2019

Kardemomme

af: Annette Rathcke Naturen

Hel grøn kardemomme (Elettaria cardamomum) er det tredjedyreste krydderi i vægt – kun overgået af safran og vanilje. Kardemomme er dyrt, fordi urten vokser på svært tilgængelige steder. Det er ikke nødvendigvis størrelsen, der afgør, om der er tale om en god kardemomme eller ej. Det er snarere den grønne farve på bærret, der indikerer, om bærret er høstet på det rigtige tidspunkt og om det er tørret nænsomt nok.

Kardemomme er et smagfuldt krydderi, og i Danmark er kardemomme mest af alt et julekrydderi eller et krydderi, der anvendes til kager og bagværk.

I Indien, hvor kardemomme stammer fra, anvendes krydderiet til alt lige fra sammenkogte retter til brød, suppe og ris. I Østen anvender man også kardemommekapsler som mundrenser efter et måltid. Man tygger på en kapsel og får derved en frisk, mentolagtig smag i munden.

Relaterede varer