19. februar 2020

Løvetand

af: Annette Rathcke Naturen

Løvetand (Taraxacum officinalis) kendes også som mælkebøtte, og det er en af favoriturterne her hos Natur-Drogeriet. Vi elsker den i både te og kapsler – og ja selv ude i græsplænen hvor den gule farve gør en glad helt ind i knoglerne. 

Både blomst, blade, stilk og rod kan spises og anvendes kulinarisk. De første forårsskud er gode i salaten, mens blomsten, der kommer senere, er god som urtete. Man kan også fremstille mælkebøttesaft eller -vin. Roden kan spises som grønsag eller anvendes til te mv. Foråret er et ideelt tidspunkt at gå på jagt efter mælkebøttens rødder.

Løvetandrod bidrager til en normal fungerende galdekanal, til tarmkanalens funktioner og medvirker til at vedligeholde en normal leverfunktion.

Mælkebøtten er fantastisk fra top til tå så at sige – så nyd den hvis du er så heldig at den dukker op i din have.

 

Relaterede varer