18. april 2024
Vegansk vodkapasta

Det skal du bruge
- 500 g italiensk pasta
- Et par spsk olivenolie
- 1 stort løg
- 3 fed hvidløg
- 2 tsk chiliflager (eller efter smag)
- 140 g tomatpure
- 1 spsk sukker
- En sjat vodka (kan undlades)
- ¼ l vegansk fløde (kan også være laktosefri eller almindelig fløde, hvis du ikke ønsker vegansk ret)
- ½ dl gærflager
Sådan gør du
Kog italiensk pasta al dente i saltet vand. Pastaen skal koge 2 minutter i saucen, så træk det fra kogetiden.
Hak løget og pres hvidløgsfeddene. Varm i mellemtiden olivenolie på en pande og sauter løg og hvidløg. Tilsæt herefter chiliflager samt tomatpuré og steg det godt igennem. Tilføj en god sjat pastavand for at justere kosistensen, sukker, en sjat vodka og fløde. Kog saucen op.
Tilføj gærflager og smag til med salt og peber.
Hæld nu din pasta over i saucen - evt. sammen med lidt pastavand for at justere konsistensen. Kog pastaen i saucen i et par minutter, så den trænger ind i pastaen.
Servér retten med frisk basilikum. Velbekomme!