Levering: 1-2 HVERDAGE|
Danmark: Fri fragt ved køb over DKK 299,-
|
Sverige: Fri fragt ved køb over DKK 499,-
26. marts 2024

Kosttilskud til en aktiv hverdag

af: Trine Kastbjerg Produktinformation Gode råd

Kan du lide at bevæge dig? Og gør du det gerne i din hverdag?

Vidste du, at du kan supplere din kost med kosttilskud, der indeholder ingredienser til dit bevægeapparat?

I denne artikel har vi samlet nogle af de kosttilskud, som vi enten anbefaler eller selv bruger i en aktiv hverdag.

Hvad er bevægeapparatet?

Bevægeapparatet er en samlet betegnelse for muskler, led og knogler.

Skelettet er - som du nok ved - opbygget af knogler. I løbet af barndommen og ungdommen bliver knoglerne stærkere, men derefter bliver knoglerne mere skrøbelige.

Mellem knoglerne ligger leddene som strukturer ved siden af hinanden. De gør bevægelse muligt. Leddene er forbundet med blandt andet ledbånd og ligamenter.

Musklerne består af muskel- og bindevæv, og de kan udføre mekanisk arbejde. Det kan både være inde i kroppen, som fx blodets cirkulation, og ydre arbejde som bevægelse og løft.

Urter, vitaminer og mineraler til bevægeapparatet

Hos Natur-Drogeriet er vores historie baseret på urter, og derfor bruger vi dem i mange af vores kosttilskud. Nogle gange bruger vi kun urter - eller droger, som vi ynder at kalde dem - og andre gange bruger vi dem i kombination med fx vitaminer og mineraler. Vi har også produkter, der ikke indeholder urter, men som "kun" består af vitaminer og/eller mineraler.

En af de urter, vi vil fremhæve i denne artikel, er gurkemeje, der bidrager til at vedligeholde led og knogler samt leddenes fleksibilitet. Gurkemeje kan du blandt andet finde i Curcuma Black, hvor pulveriseret gurkemejerod og sort peber udgør indholdet i kapslerne.

Den næste droge er faktisk harpiks, nemlig boswellia, som du kan finde i kapsler i vores sortiment. Boswellia medvirker til at bevare velfungerende led, og deudover medvirker harpiksen til at vedligeholde et normalt kolesterolniveau i blodet samt understøtter hjertefunktionen.

Vi hopper videre til vitaminerne, hvor vi vil fremhæve ét; D-vitamin. Det er et vitamin, som af mange også kaldes solskinsvitaminet, da solens UV-stråler er en god kilde, der får huden til selv at danne vitaminet. D-vitamin er blandt andet med til at vedligeholde dine knogler og tænder og medvirker til, at dine muskler fungerer normalt.

Fra urter og vitaminer går vi til mineraler, hvor det er magnesium, vi vil dykke ned i. Magnesium medvirker til, at dine muskler og dit nervesystem fungerer normalt. Samtidig bidrager magnesium til væske- og saltbalancen, som også kendes som elektrolytbalancen. Hos os kan du få Magnesium tabletter med 200 mg magnesium pr. stk. samt Elektriske Spormineraldråber, der har et højt indhold af magnesium.

Proteiner

Proteiner er også gode at kende til, når det kommer til bevægeapparatet. Protein medvirker til at øge og vedligeholde muskelmasse og bidrager til at vedligeholde normale knogler.

> Vi har et bredt udvalg af forskellige proteinpulvere, som du kan se her

Vores Collagen Support er hydrolyseret kollagen fra kvæg, der indeholder 89% protein. Pulveret er smagsneutralt og kan blandes i væske i forbindelse med et måltid eller i smoothies.

Proteiner er opbygget af forskellige aminosyrer. I vores sortiment kan du også finde aminosyrer - se udvalget her.

To komplekse produkter

Hvis du har tabt pusten i de forskellige kosttilskud herover og ikke ved, hvor du skal begynde, har vi forsøgt at gøre det nemmere for dig. Ved at kombinere urter, vitaminer og mineraler i ét samlet produkt, skal du kun forholde dig til det. Her tænker vi på Vitaflex.

Vitaflex indeholder boswellia, tomentosa, djævleklorod, gurkemejerod, peber, bor, pantotensyre, D-, C- og B6-vitamin, selen og zink. Som du kan se, har vi været inde på nogle af ingredienserne ovenfor.

Boswellia medvirker til at vedligeholde velfungerende led, gurkemeje bidrager til at vedligeholde leddenes bevægelighed og D-vitamin er med til at vedligeholde dine knogler og en normal muskelfunktion. Desuden kan zink fremhæves, da det er et mineral, der er med til at vedligeholde dine knogler.

Den anbefalede daglige dosis af Vitaflex for voksne er 1-2 kapsler 3 gange dagligt.

Udover Vitaflex vil vi også slå et slag for Chondroitin Vegan til en aktiv hverdag. Produktet kombinerer chondroitinsulfat fra vegansk mikrobiel fermentering med calcium - også kendt som kalk.

Chondroitinsulfat omtales og sammenlignes ofte med glukosamin på grund af deres kemiske beslægning. Tilmed findes begge stoffer naturligt i kroppens bindevæv. Calcium bidrager til en normal muskelfunktion og er nødvendigt for vedligeholdelse af normale knogler.

Den anbefalede daglige dosis af Chondroitin Vegan for voksne er 4 kapsler i forbidelse med et måltid.

Dyk videre ned i vores produkter

Vi håber, at ovenstående har givet dig et indblik i, hvilke produkter du kan tage i en aktiv hverdag. Du kan også dykke videre ned i nogle af vores funktioner:

> Se produkter til muskler og led

> Se produkter til knogler og tænder

Relaterede varer